Restauratie Land Rover Defender

Wij restaureren Defenders beter dan nieuw. Alle stalen delen gegalvaniseerd, dus nooit meer roest.

One-Ten Land Rovers is sinds 2003 gespecialiseerd in het restaureren van Land Rover Defenders. In 2018 hebben we onze honderdste totaalrestauratie afgerond!

Wij bouwen Defenders opnieuw op, geheel naar uw eigen wensen. Alles is mogelijk, alle motortypen, benzine, LPG of diesel, handgeschakeld of automaat. Zelfs een 100% elektrische Defender is mogelijk!
We kunnen uw eigen auto restaureren, maar meestal leveren we een totaalpakket inclusief de auto. We habben altijd voldoende auto's op voorraad om een nieuw restauratieproject mee te starten, maar ze beginnen schaars te worden en onze voorraad begint te slinken.

De basis van elke restauratie is altijd een gegalvaniseerd chassis, vaak een helemaal nieuw exemplaar, maar desgewenst knappen we het originele chassis op en laten dat thermisch verzinken. De echte basis van de auto zal dan in elk geval de eerste vijftig jaar niet meer roesten. Hierna heeft u de keuze hoe uitgebreid de restauratie moet zijn; het liefst galvaniseren we elk stalen deel van de auto zoals schutbord, deurstijlen, deurframes, accubak en toolbox, verstevigingsstrip, binnenschermen en een hele boel andere kleinere delen. Als een Defender op deze manier is aangepakt zal hij nooit, of in elk geval de eerste vijftig jaar niet meer gaan roesten. Hiervoor moet de auto echter volledig tot het allerlaatste schroefje gedemonteerd worden, en hierdoor worden de kosten hoger. Dit past niet binnen ieders budget, daarom is het ook mogelijk alleen het chassis te galvaniseren, of slechts een aantal van de overige stalen delen. Vaak laten we het gegalvaniseerde chassis gewoon onbehandeld, maar desgewenst kan het na het verzinken ook worden gepoedercoat of gespoten. Dit is puur cosmetisch, de bescherming komt door de zinklaag.

Veel auto's bouwen wij met een 300TDI motor. Dit is een zéér betrouwbare en zuinige motor. Kilometerstanden van één miljoen zijn geen uitzondering. Een gemiddeld verbruik van ruim 1 op 10 is goed haalbaar. De motoren hebben geen elektronica en andere overbodige rommel; 'wat er niet op zit kan ook niet stuk'. Hierdoor zijn ze bovendien overal ter wereld te repareren als u van plan bent te gaan reizen met de auto. De motoren zijn zó goed dat een revisie meestal eigenlijk niet nodig is, maar desgewenst kunnen wij de motor voor u reviseren. Natuurlijk kunt u ook voor een andere motor kiezen, alles is mogelijk, de 2.5N/A, de 200TDI, de TD5 of de TD4 (tdci) motor. Ook benzinemotoren zijn mogelijk, meestal monteren we dan een 3,5 of 3,9 liter V8 met injectie en automaat, maar ook hier zijn weer vele mogelijkheden. Natuurlijk ook mogelijk met handgeschakelde LT77 of R380 versnellingsbak met LT230 tussenbak of Borg Warner bak.
Eventueel monteren we zelfs een LS3 Chevrolet Corvette motor, maar zoveel power heb je in een Defender eigenlijk niet nodig, en de auto wordt er nodeloos complex van, waardoor er weer meer kans op fouten ontstaat.

Natuurlijk worden de gerestaureerde auto's ook overgespoten. Veel bedrijven kiezen er voor om de auto alleen van buiten over te spuiten, de voordeligste optie. Een stukje mooier wordt het als we de auto ook van binnen spuiten, maar het mooiste, en vooral het beste, wordt het als we de auto helemaal in losse stukjes spuiten, zo zijn we er van verzekerd dat er nergens meer delen zijn die niet door een laklaag zijn beschermd.

Bij elke restauratie vervangen we standaard alle remblokken, remklauwen, remschijven, remleidingen en remslangen. Ook vervangen we alle rubber bussen van de ophanging, alle stuurkogels, wiellagers, veren en schokdempers.

Daarnaast zijn er nog vele keuzes te maken in de overige uitvoering. We kunnen het interieur opnieuw bekleden in stof of leer, we zijn dealer van Exmoor Trim, de hemelbekleding kan vernieuwd of opnieuw bekleed, er is een enorme keuze in banden en velgen en er zijn zeer veel accessoires als een lier, roofrack, rocksliders, traanplaatbescherming en nog veel meer beschikbaar.

Als u een auto door ons zou laten willen bouwen bent u welkom om een keer langs te komen, we bespreken dan uw wensen en bekijken de mogelijkheden en maken een offerte.

Van elk restauratie houden we een uitgebreid fotoverslag bij, kijkt u voor inspiratie eens bij een aantal van eerder door ons uitgevoerde restauratieprojecten in de linkerkolom.

We werken met vaste prijzen, dus achteraf geen verassingen van een hogere prijs als er iets is tegengevallen bij de restauratie.